Knack

China en VS kondigen voorlopig handelsakkoord aan

De VS en China hebben een voorlopig handelsakkoord bereikt. Dat hebben zowel Peking als de Amerikaanse president Donald Trump vrijdag bevestigd. "We zijn een erg groot eerstefase-akkoord overeengekomen", aldus de Amerikaanse president op Twitter.

Michael Trabbia (CEO Orange België): 'Uitstel over 5G is zeer frustrerend'

Stijn Fockedey

CEO Michael Trabbia van Orange België maant de Belgische politici tot grote spoed aan om een akkoord te vinden over het snellere 5G mobiele netwerk. De Belgische telecomoperator start met grootschalige test-faciliteiten in en rond de Antwerpse haven. 'De operatoren en de bedrijven staan klaar om te investeren', zegt Trabbia.

Paul Magnette is een godsgeschenk voor de separatisten

Alain Mouton

Als informateur droeg Paul Magnette al een donkerrood petje. Nu hij opnieuw PS-voorzitter is, kleurt dat petje nog roder. Deze week stuurde hij signalen uit die duidelijk maken dat er aan zijn voorstellen, met onder meer een pak meer overheidsuitgaven, niet veel meer kan worden gewijzigd. En dat een echt arbeidsmarktbeleid van geen tel is. Daarmee versterkt de PS-voorzitter de separatistische krachten in Vlaanderen.

De Green Deal is er, nu nog uitvoeren

Jef Poortmans

Deze week presenteerde de Europese Commissie de lang verwachte Green Deal, die de nieuwe Europese groeistrategie moet worden. Eindelijk kunnen we dat beestje op zijn inhoud beoordelen, en niet langer op enkel vage beloftes. Belangrijker nog is de uitvoering van die groeistrategie de komende vijf jaar.

DataNews

'Amerikaanse toezichthouder wil Facebook aanpakken'

De Amerikaanse toezichthouder Federal Trade Commission (FTC) is van plan stappen te zetten tegen internet- en technologiegigant Facebook vanwege concurrentiezorgen rond de apps van het bedrijf. Dat meldde zakenkrant The Wall Street Journal. Op Wall Street ging het aandeel Facebook behoorlijk omlaag na de berichten.

Christine Lagarde (ECB): 'Ben havik noch duif'

Het beleid van de Europese Centrale Bank (ECB) gaat in 2020 op de schop. Dat heeft de nieuwe voorzitter van de ECB Christine Lagarde aangekondigd tijdens haar eerste toelichting bij het monetaire beleid.

ECB handhaaft rente bij debuut Lagarde

De Europese Centrale Bank (ECB) houdt ook onder het voorzitterschap van Christine Lagarde het rentebeleid onveranderd, blijkt donderdag bij het maandelijkse rentebesluit. De groeiprognoses worden verlaagd.