Knack

PS smelt weg in Duitstalig België

In Duitstalig België wordt het beeld voor de Waalse verkiezingen stilaan duidelijk. PS smelt bijna overal weg, vooral ten voordele van Ecolo en cdH. MR houdt stand.

Werkloosheid daalt in alle gewesten

Het is van 1980 geleden dat ons land zo weinig werklozen telde, blijkt vrijdag uit cijfers van de Rijksdienst voor Arbeidsvoorziening (RVA). Alle gewesten tellen minder werklozen dan een jaar eerder.

Umicore koopt grootste kobaltraffinaderij van Europa

De Belgische materialengroep Umicore heeft de kobaltraffinage- en de kathodeprecursorenactiviteiten van Freeport Cobalt in het Finse Kokkola overgenomen, voor een bedrag van 190 miljoen dollar, inclusief werkkapitaal. Het gaat om de grootste kobaltraffinaderij in Europa. Kobalt is een belangrijke grondstof voor herlaadbare batterijen, een kernactiviteit van Umicore.

Knack

Alternatieve regeling voor Arco nooit bij Europa gemeld

De federale regering heeft een alternatief plan dat ze liet uitwerken om de Arco-coöperanten alsnog te vergoeden nooit formeel ingediend bij Europa door de val van de regering. Dat schrijft De Tijd vrijdag op basis van een goedgeplaatste bron en mailverkeer dat de krant kon inkijken.