'De grondwet is geen vodje papier'

Luc Huysmans

Het risico bestaat dat de Belgische klimaatneutraliteit er alleen toe leidt dat iedereen het vliegtuig neemt in Parijs of Amsterdam. Dat zegt Trends-redacteur Luc Huysmans.

82 banen op de tocht bij Mediahuis

Bij Mediahuis, uitgever van De Standaard, Gazet van Antwerpen, Het Nieuwsblad en Het Belang van Limburg, verdwijnen door het transformatie- en optimalisatieplan mogelijk 82 voltijdse banen (VTE's).

ABVV verwerpt loonakkoord

Het federaal bureau van de socialistische vakbond heeft het ontwerp van loonakkoord dinsdag met een kleine meerderheid van 56 procent verworpen. Eerder zetten ACV en ACLVB wel het licht op groen.

Beleggerscompetitie: De grote omwenteling

In de afgelopen verslagweek maakten de beurzen eerst pas op de plaats, maar vrijdag gooide een forse daling roet in het eten. Dat maakte dat deelnemers aan de Beleggerscompetitie die op een baisse hadden gegokt, het voor het zeggen hadden bij het weekklassement. De primus inter pares werd de portefeuille rosolch, die de waarde van zijn portefeuille met 7,10 procent kon optrekken.

Bart De Wever (N-VA): 'Houding pubers klimaatbetoging is aanmatigend'

De Antwerpse burgemeester, Bart De Wever, vindt de houding van de klimaatbetogende puber 'aanmatigend'. 'Zij verwijten de vorige generatie dat ze te weinig heeft gedaan, terwijl die net heel wat heeft opgebouwd', heeft De Wever gezegd op een bijeenkomst van BVS-UPSI, de beroepsorganisatie van de vastgoedsector.

ING: 'Beter antiwitwasbeleid kost tijd'

ING heeft nog bijna twee jaar nodig om het nieuwe antiwitwasbeleid in te voeren. Deze tijdspanne heeft de bank afgesproken met toezichthouder De Nederlandsche Bank (DNB), zei financieel topman Steven van Rijswijk maandag tijdens de beleggersdag.