Besix bouwt ook Frans paviljoen op Wereldexpo 2020

Het Belgische bouwbedrijf Besix mag nu ook het Franse paviljoen op de Wereldexpo van 2020 in Dubai bouwen. Eind februari raakte al bekend dat het Belgisch paviljoen in Dubai toegewezen wordt aan BEMOB-2020, een consortium waar Besix ook deel van uitmaakt.

Gent krijgt 'hoogste studententoren van Vlaanderen'

Tegen eind volgend jaar wil het vastgoedbedrijf Upgrade Estate in Gent de hoogste toren met studentenkoten in Vlaanderen optrekken. Dat heeft CEO Koenraad Belsack bekendgemaakt op de vastgoedbeurs MIPIM in Cannes.

Goedkoop geld voedt positieve stemming op Belgisch Mipim-paviljoen

Zo'n 25.000 vastgoedprofessionals bezochten dit jaar de Mipim-vastgoedbeurs in Cannes, die op vrijdag zijn deuren sloot. Onder hen waren er zo'n 1500 Belgen. "De stemming bij de Belgen is positief", getuigt Raymond Trost, CEO van CFE, een van de grootste aannemers van het land.

11 procent van de woningen in 2018 werden gebouwd in hout

Elf procent van de eengezinswoningen die in 2018 werden gebouwd in ons land werd in hout gebouwd. Dat blijkt uit een onderzoek van de vzw Hout Info Bois. De organisatie wil dat percentage nog naar boven en pleit onder meer voor steunmaatregelen aan jonge gezinnen.

Geen paniek over Brits vastgoed op Mipim-vastgoedbeurs in Cannes

De Schotse minister van Economie en Financiën, Derek Mackay, toonde zich niet optimistisch op Mipim, de jaarlijkse vastgoedbeurs in Cannes. Mokrane Mahdi van LaSalle, een van de leidende vastgoedinvesteerders in de wereld, ziet echter er geen reden tot paniek.

'Waarom het schrappen van deze versie van de betonstop een goede zaak is'

Mieke Schauvliege (Groen)

Nu duidelijk is dat de betonstop niet meer door het Vlaams Parlement gestemd zal kunnen worden, is het tijd om na te denken over hoe het de volgende keer wel zou kunnen lukken. Een alternatieve financiering is de sleutel. Dat zegt Mieke Schauvliege, gemeenteraadslid voor Groen.

103 banen op de tocht bij bouwleverancier Fedrus

Bij de leverancier van dak- en gevelmateriaal Fedrus International zijn 103 banen in gevaar, zo meldt de Belgische groep donderdag. Het bedrijf stopt de productie en logistieke activteiten op verschillende locaties.