Autodeelbedrijf Poppy wil Zipcar Brussel overnemen

© belga

Het auto- en scooterdeelbedrijf Poppy onderhandelt met de Amerikaanse autoverhuurder Avis Budget Group om zijn deelplatform Zipcar Brussel over te nemen. Eind januari liet Avis Budget nog weten dat het vanaf maart geen autodeeldiensten meer aanbiedt in de hoofdstad.

De 250 wagens van het autodeelbedrijf Zipcar blijven actief in Brussel. Het auto- en scooterdeelplatform Poppy, een onderdeel van Lab Box, de start-upaccelerator van D’Ieteren Auto, onderhandelt met de Amerikaanse autoverhuurder Avis Budget Group om de activiteiten van ZipCar over te nemen. Eind januari liet Avis Budget nog weten dat het vanaf maart geen autodeeldiensten meer aanbiedt in de hoofdstad.

Antwerpen en Brussel

Poppy maakte het overnameplan vandaag bekend. “De details van de deal worden gefinaliseerd en niet publiek gemaakt”, klinkt het. Na de zomer zal de Zipcar-vloot vervangen worden door Poppy-wagens. Kate Crosier blijft aan boord als city manager om de activiteiten van Zipcar in Brussel in goede banen te leiden. “Het volledige Zipcar-team kan blijven en zal deel uitmaken van het Poppy-team”, luidt het.

Poppy is sinds 2018 actief in Antwerpen. Een jaar na de lancering telt Poppy meer dan 20.000 gebruikers die samen meer dan 2 miljoen kilometers aflegden. Zo bespaarde Poppy naar eigen zeggen al 230 ton CO2. Poppy heeft een vloot van 350 ecologische wagens en 25 elektrische scooters beschikbaar in Antwerpen.

Nieuwe CEO

Het deelplatform kondigt aan dat het honderden scooters en steps zal toevoegen aan zijn vloot in Antwerpen en Brussel. De Zipcar-klanten zullen toegang hebben tot al die diensten.

De overname van Zipcar brengt Poppy in een nieuwe fase, die geleid zal worden door Valentin Haarscher van Lab Box als CEO van Poppy. Hij neemt de fakkel over van de oprichter Alexander van Laer, die het deelbedrijf zal blijven ondersteunen in een adviserende rol samen met Moos Tits en Niels Peetermans. De grote uitdaging voor de nieuwe CEO wordt het rentabiliseren van de deeldienstenbusiness.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content