DataNews

Miljardenbod op cyberbeveiliger Sophos

Het Britse cyberbeveiligingsbedrijf Sophos Group heeft een overnamebod van 3,8 miljard dollar ontvangen van de Amerikaanse investeerder Thoma Bravo. Het bestuur van Sophos steunt de overname.

MoneyTalk

De strijd om Nyrstar barst los

De ontevreden aandeelhouders van Nyrstar kondigen hun volgende juridische stap aan. Ze doen dat na een bewogen week, waarin naar buiten kwam dat de financiële waakhond FSMA een onderzoek is gestart en de grondstoffenhandelaar Trafigura met een bod van 22 miljoen euro kwam om de aandeelhouders van Nyrstar volledig uit te kopen

MoneyTalk

'UCB had beter argenx gekocht'

Danny Reweghs

'We weten niet of UCB ooit gedacht heeft aan een overname van argenx, maar het was een geweldige zet geweest.' Dat zegt Danny Reweghs, directeur strategie Inside Beleggen.

Britse economie krimpt

De Britse economie is in augustus onverwacht gekrompen, blijkt uit cijfers van het Britse statistiekbureau. Toch lijkt het er op dat de Britten een recessie zullen kunnen vermijden.

DataNews

Nobelprijs voor uitvinders lithium-ion-accu

De Nobelprijs voor de Scheikunde gaat dit jaar naar drie wetenschappers die bijdroegen aan de ontwikkeling van lithium-ion-batterijen. Die worden tegenwoordig gebruikt in onder meer smartphones, tablets en andere draagbare apparaten en in elektrische voertuigen. "Ze creëerden een herlaadbare wereld", aldus de Koninklijke Zweedse Academie voor Wetenschappen.