DataNews

'Amerikaanse toezichthouder wil Facebook aanpakken'

De Amerikaanse toezichthouder Federal Trade Commission (FTC) is van plan stappen te zetten tegen internet- en technologiegigant Facebook vanwege concurrentiezorgen rond de apps van het bedrijf. Dat meldde zakenkrant The Wall Street Journal. Op Wall Street ging het aandeel Facebook behoorlijk omlaag na de berichten.

Cisco wil bepalend blijven voor het internet

Jef Poortmans

Het Amerikaanse techbedrijf Cisco Systems lanceert zijn nieuwe strategie. Die zal volgens de top van het bedrijf de toekomst van het internet bepalen. Het bedrijf investeert daarvoor zwaar in chips, glasvezel en software.

Techstart-ups goed voor 7.140 jobs in Vlaanderen

In 2017 waren 1.353 start-ups in België goed voor 10.349 jobs. Van die jobs waren 7.140 verbonden aan bedrijven in Vlaanderen. Dat blijk uit nieuw onderzoek van de KU Leuven (HIVA) en het technologiebedrijf Sirris, waarover De Tijd donderdag bericht.

Uit het magazine

Onlinekunstverkoop groeit als kool

Paloma de Boismorel

Met een simpele muisklik een schilderij verkopen aan een onbekende aan de andere kant van de wereld. Tien jaar geleden weigerden de meeste kunsthandelaars te geloven dat zoiets mogelijk zou zijn. Tegenwoordig zijn de onlineverkoopplatformen voor kunst in volle ontwikkeling. In 2018 hebben ze voor 4,2 miljard euro omgezet.