“Bij ons staat de werknemer centraal”

Deloitte Private
Partner Content

Partner Content verbindt organisaties met de lezers van en doet een beroep op de specialisten van Roularta Brand Studio voor tekst en illustraties. De inhoud wordt eventueel aangebracht door de partner en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

27 april 2018, 18:00 Bijgewerkt op: 20 juli 2022, 08:02

Het stevig in België verankerde EASI is vandaag een referentie op het vlak van collaboratieve en boekhoudsoftware, van IT-dienstverlening en security, maar ook van cloudoplossingen. Het bedrijf stelt zijn werknemers centraal in de onderneming, wat beloond wordt met de erkenning als Best Managed Company.

Waarom wilden jullie het Best Managed Company-label behalen?

Toni Turi: We wilden aantonen dat EASI doeltreffend georganiseerd is, dat onze klanten de kwaliteit van onze dienstverlening op prijs stellen, dat we een goed bestuur hebben … Die erkenning versterkt ongetwijfeld ons imago in de markt. Extern advies krijgen over de onderneming, zoals dat van Deloitte, is erg motiverend en interessant. We doen er alles aan om het label te behouden, omdat we dan ook kunnen rekenen op dat waardevolle advies, die verrijkende feedback die ons helpt om onszelf uit te dagen en denkpistes voor verbeteringen te verkennen.

Welke zijn jullie sterke punten?

Algemeen kun je stellen dat we onszelf steeds in vraag stellen. Voor een kleine onderneming als de onze, is dat een kwaliteit. We stellen onszelf vragen bij de toekomst, proberen te anticiperen op wat er de komende jaren zou kunnen gebeuren, om zo het voortbestaan van de onderneming veilig te stellen. Goed bestuur dus, en dat stelt ook de klanten gerust.

Verder proberen we innoverend voor de dag te komen in verschillende domeinen: hr-management, productontwikkeling, enzovoort. We zorgen voor een proactieve aanpak, zowel naar klanten als naar personeel toe.

Het is belangrijk dat de werknemer zich goed voelt, erkenning krijgt en straalt.

Wat is er eigen aan het management van EASI?

De organisatie “Great Place to Work” heeft ons voor de vierde keer verkozen tot “Best Workplace”! De werknemer staat centraal in onze bedrijfscultuur. We focussen meer bepaald op geluk op het werk. Geluk en welzijn mag je niet verwarren, ook al is dat laatste net zo belangrijk. Geluk bestaat niet uit genieten van mooie kantoren en lekkere koffie. Het gaat er veeleer om dat de werknemer zich goed voelt, erkenning krijgt en straalt. Een stralende werknemer voelt zich gemotiveerder en is doeltreffender naar klanten toe, die op hun beurt ook in de wolken zijn. Geluk en performantie gaan hand in hand. Je moet je goed in je vel voelen om alles te kunnen geven.

Welke zijn de belangrijkste kwaliteiten van een uitstekend management?

Een goede manager moet inspireren en leiderschapskwaliteiten hebben. Dat betekent: de werknemers zoveel mogelijk autonomie geven en hen de mogelijkheid geven om door te groeien in de onderneming. Als je werknemers verantwoordelijkheid en vertrouwen geeft, kunnen ze zich ten volle ontplooien.

© Nicolas Deneffe

Welke prestatie wilt u neerzetten om volgend jaar opnieuw verkozen te worden?

Niets staat vast, we moeten ons voortdurend aanpassen aan de markt, het personeel, het bedrijf … Tevreden rusten op de lauweren van het Best Managed Company-label door onszelf ervan te overtuigen dat er geen ruimte is voor verbetering, dat zou belachelijk zijn. De toekomst van het management lijkt ons essentieel. We moeten erover waken dat er voldoende vernieuwing is. We willen over twintig jaar niet met hetzelfde directiecomité zitten. Wat ook belangrijk is: we starten met een nieuw project, een distributienetwerk in het buitenland voor sommige producten. Verder willen we onze business uitbouwen in Vlaanderen.

EASI in 3 woorden?

Loyaliteit. Respect. En performantie om te mikken naar de hoogste kwaliteit.

EASI, dat in 1999 door Salvatore Caruba en Christian Castelain werd opgericht, telt vandaag 200 werknemers en meer dan 700 klanten. Als uitgever van beheersoftware realiseert EASI ontwikkelingsprojecten van mobiele applicaties en levert het IT-infrastructuuroplossingen en -diensten. Naast het hoofdkantoor in Nijvel heeft de onderneming ook vestigingen in Leuven, Gent en Luik, alsook kantoren in Parijs en Luxemburg. Sinds 2012 is Salvatore Curaba de enige CEO, en hij heeft besloten om de aandelen open te stellen voor het personeel. Alle 49 aandeelhouders zijn actief binnen de onderneming. Het is dus een participatieve onderneming.

www.easi.net

Benieuwd naar de verhalen van de andere Best Managed Companies? Ontdek ze in ons dossier.