Water en wind

© E. ELLEBOOG

Volgens de technologieondernemer Kevin Goeminne wordt Brussel onderschat. De dertiger houdt van een goed glas wijn, kitesurfen en pikt weleens een serie mee op Netflix.

Wat was uw grootste avontuur?

“Vorig jaar was ik samen met mijn verloofde op een rondreis door Azië. We zijn daar aangekomen zonder bagage. Tijdens die reis waren we met investeerders aan het onderhandelen. Vanuit schamele strandhutten voerde ik conference calls. Op die trip hebben we Coca-Cola binnengehaald als klant. Onze grootste deal.”

Beste boek?

The Subtle Art of Not Giving a F*ck van Mark Manson. Het is een psychologieboek, geen groot filosofisch werk, maar zeer interessante lectuur.”

Wat had u nooit verwacht?

“De snelle teloorgang van de klassieke tv-zenders. De vtm’s van deze wereld krijgen concurrentie van digitale spelers zoals Netflix en YouTube. Ik kijk ook amper nog tv.”

Uw beste beslissing?

“De investering in mijn appartement in Brussel. Ik woon op tien minuten van het centrum aan het kanaal. Tien jaar geleden was dat een moeilijke buurt, nu leef de wijk op.”

Wat wordt onderschat?

“Brussel. Ik zie veel jonge Vlamingen komen, tweeverdieners ook verhaal. Er wordt gebouwd, geïnvesteerd en de infrastructuur wordt aangepakt.”

Wat doet u in uw vrije tijd?

“Ik kitsesurf al een jaar of twee en daar kan ik echt van genieten. Het is een unieke ervaring om op het water met de wind te werken en te vechten.”

Wat is de beste plaats om te kitesurfen?

“In België vind ik Knokke-Heist leuk, maar het liefst trek ik naar Wissant in Noord-Frankrijk.”

Beste serie?

La casa de papel, een Spaanse serie op Netflix, over mannen die een drukkerij overvallen waar geld wordt gedrukt.”

Wat wordt overschat?

“Tesla. Het heeft wel het pad geëffend voor de elektrische wagen, maar ik denk dat de Duitse autoconstructeurs er straks als een pletwals overrijden.”

Beste wijn?

“Een tip is de Noémie van 2013, van Belgische wijnbouwers in de Languedoc-Roussillon. Echt een topwijn.”

Kevin Goeminne (31) is de CEO van het grafische softwarebedrijf Chili Publish

Water en wind

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content