Familie Veldeman verkoopt haar tentengroep

© Veldeman Group
Hans Brockmans
Hans Brockmans redacteur bij Trends

Georges Veldeman verkoopt zijn meerderheidsparticipatie in het tentenbedrijf Veldeman, gevestigd in Bree. Een groep anonieme investeerders en het management nemen ook de minderheidsparticipatie van Crefund over. De transactie werd eind vorige maand afgesloten.

In 1970 nam Georges Veldeman de touwtjes van het familiale textieldistributiebedrijf in handen. Hij bouwde het uit tot een wereldspeler met een omzet van 22 miljoen euro in de verkoop en de verhuring van tenten, hallen en paviljoenen voor massa-evenementen en militaire klanten. Het bedrijf is actief in Australië, India, Noord- en Zuid-Amerika.

In 2003 stapte Georges Veldeman uit het dagelijkse management en nam Creafund een participatie van 40 procent. Creafund schoof in de voorbije jaren een vijfde van zijn aandelen over naar gedelegeerd bestuurder Andy Moors.

Hij komt nu met vier managers mee aan het roer. “De nieuwe eigenaars geven me veel ruimte”, zegt Andy Moors. “We willen vooral onze positie in het buitenland versterken, vooral in Zuid-Amerika.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content