Ardo-telgen stappen in bereide gerechten

© youtube
Wolfgang Riepl
Wolfgang Riepl redacteur bij Trends

Camille en Emilie Haspeslagh, telgen van de familiale onderneming Ardo, stappen met hun echtgenoten in een bedrijf voor bereide gerechten.

Foodstho werd half september opgericht met een maatschappelijk kapitaal van een half miljoen euro. De vier oprichters zijn Thomas Van Biervliet (32), echtgenoot van Camille Haspeslagh (28), zijn schoonzus Emilie Haspeslagh (31) en haar echtgenoot Stéphane Smets (33). Elk heeft een vierde van de aandelen.

Bernard Haspeslagh, de vader van de twee dames, is geen aandeelhouder, maar wordt bestuurder van de nv Foodstho. Hij is de zoon van Edouard Haspeslagh, de oprichter van Ardo. Die West-Vlaamse onderneming beheerst een kwart van de Europese markt in diepvriesgroenten. “Maar behalve de familiale aandeelhouders is er geen link met Ardo”, benadrukt Thomas Van Biervliet, de gedelegeerd bestuurder van Foodstho. “Onze echtgenotes zijn bovendien stille vennoten.”

De onderneming gaat werken in de fabriek van het voormalige Setraco in Veurne. Die onderneming, die vooral handelt in zeevisserijproducten (hoofdzakelijk scampi’s), werd in juni failliet verklaard. Setraco had ook een fabriek voor bereide gerechten.

Foodstho kocht de gebouwen, de grond en het productieapparaat uit het faillissement. “De bedoeling is dat ook wij bereide gerechten maken. Niet alleen met vis, maar ook met vlees of eventueel vegetarische gerechten”, duidt Thomas Van Biervliet.

“We willen vooral bereide gerechten als huismerken voor de winkelketens maken. Een schotel met kip en rijst bijvoorbeeld, of vis- of scampipannetjes. Andere klantensegmenten zijn de catering en de horeca.”

Ingenieur Thomas Van Biervliet (KU Leuven) zet hiermee zijn eerste stappen naar het zelfstandig ondernemerschap. Voordien was hij onder meer actief bij de producent van diepvriesgroenten d’Arta en de aardappelproducent Agristo.

“Schoonvader Bernard Haspeslagh wordt bestuurder door zijn ruime ervaring en zijn netwerk in de voedingssector. Maar het is niet de bedoeling dat wij onze producten verdelen via het distributieapparaat van Ardo.”

De productie in de fabriek in Veurne start volgende week dinsdag 7 november. In een eerste fase kan een tiental mensen bij Foodstho aan de slag. Van Biervliet is verantwoordelijk voor de verkoop en de productontwikkeling. Schoonbroer Stéphane Smets wordt de CFO.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content